A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська сільська рада
Херсонського району Херсонської області

Вечір-реквієм "Пам'ятаємо" до Дня депортації кримських татар

Дата: 12.05.2021 09:28
Кількість переглядів: 572

15 травня о 20.30 в Херсоні на площі Свободи відбудеться вечір-реквієм, присвячений вшануванню пам’яті трагічних подій, що сталися з кримськотатарським народом 18 травня 1944 року.
 
Вперше в Херсоні день пам’яті геноциду кримських татар пройде у нестандартній художній формі. Подія відбудеться за участі етно-гурту ДахаБраха та співачки Джамали, а також із залученням кримськотатарських хореографічних колективів.
 
15 травня благодійна Організація «ККСЦ «Куреш» спільно з ГО “ГОГОЛЬFEST”, Агенцією США з міжнародного розвитку USAID, та за підтримки ГО “Нова генерація” проведуть вечір-реквієм “Пам'ятаємо!”.
 
Спеціальна подія буде створена режисером Владом Троїцьким та пройде в центрі Херсона - на площі Свободи. 
 
Метою заходу є привернення уваги та сприяння розумінню спільноі? історіі? між народами та підвищення громадянської обізнаності широкого кола людеи? щодо трагедії 18-го травня 1944 року. 
Через мистецькі акти, образи та висловлювання подія розповість історію вигнання та геноциду кримськотатарського народу, що почалося у травні 1944 року. Важливим є розповідь не лише про хронологію подій, а й про людські чуття та біль депортованого народу, як до своїх втрачених близьких, так і за рідною землею загалом. Передати відчуття багаторічного бажання повернення додому та, як результат, побудови його у сучасній мирний Україні. 
Подію буде проведено згідно з вимогами МОЗ у зв’язку з запровадженням карантинних обмежень.
Подія на ФБ за посиланням.
Дізнатись більше про Благодійну Організацію «ККСЦ «Куреш»: kuresh.info
 
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень