A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська сільська рада
Херсонського району Херсонської області

Заходи до Дня пам'яті та примирення, Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у закладах загальної середньої освіти Чорнобаївської сільської територіальної громади

Дата: 18.05.2021 14:42
Кількість переглядів: 626

8-9 травня Україна вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, яка стала найстрашнішою трагедією XX сторіччя. У ці дні ми знову повертаємося до незабутнього травня 1945 року, аби з глибокою повагою згадати тих, хто виборов нашу свободу у страшному поєдинку з нацизмом. 

На виконання Закону України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років»  у закладах загальної середньої освіти Чорнобаївської сільської ради були проведені  заходи.

У Чорнобаївському ліцеї були проведені уроки з історії Другої світової війни (11 кл.); тематичні години спілкування (1-10 кл.) з використанням відеоматеріалів:  «Рокам ніколи пам’яті не стерти» (https://cutt.ly/6bRDJtR), «Ми пам’ятаємо» (https://cutt.ly/DbRDZYt), «День пам'яті та примирення» (https://naurok.com.ua/vihovniy-zahid-den-pam-yati-ta-primirennya-22980.html), майстер-клас «Виготовлення  квітки маку» (https://www.youtube.com/watch?v=YD66Rw0j7MM). Також проведено акцію «Обеліск» (упорядкування учнями 11-го класу та вихованцями гуртка «Спортивний туризм» під керівництвом учителя фізики Уманця О.М., учителя предмета «Захист України» Маркіна Ю.А.  п’яти могил військових льотчиків, могили Г.І. Кротова, учасника бойових дій  Другої світової війни,  директора Чорнобаївської семирічної школи, могили воїнів, що загинули на 52-му км ). Педагогічний колектив ліцею, учні 10-11 класів поклали квіти до меморіалу загиблим воїнам у Другій світовій війні. Вихованці гуртка «Джура» (кер. Маркін Ю.А.) несли Почесну варту біля Вічного вогню.

          У Посад-Покровському ліцеї під гаслом «1939-1945 Пам'ятаємо! Перемагаємо!» проведено заходи, присвячені Дню пам'яті та примирення, Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні: для учнів 1-4 класів були проведені уроки пам»яті «Мужність і відвага крізь покоління»; виставка  художньої та документальної літератури у шкільній бібліотеці; популяризація квітки червоного маку, як символу загиблих у всіх війнах, а також покладання квітів до пам»ятника загиблим односельчанам та воїнам-визволителям села.

 

У Киселівському ліцеї проведено урочисте покладання квітів до пам'ятника Невідомому солдату у центрі села; майстер –клас «Квітка пам'яті»; кіноуроків-пам'яті «Тихі зорі вічної пам'яті»; інформаційні уроки «Герої не вмираю. Вони знаходять безсмертю і назавжди залишаються у пам'яті нашій…»; захід-реквієм (відео заходу можна переглянути у групі «Киселівська ЗОШ» Фейсбук) «Без права на забуття».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень