A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська сільська рада
Херсонського району Херсонської області

ПОТРЕБУЄТЕ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ - ЗВЕРТАЙТЕСЯ !

Дата: 01.07.2021 16:21
Кількість переглядів: 410

Сьогодні, як ніколи велике значення набуває правова грамотність населення. Проте не тільки це важливо! Люди мають право не тільки знати, а й користуватися законами. Недостатня правова обізнаність є причиною порушень їх основних прав і свобод у повсякденному житті, серйозною перешкодою в реалізації ними конституційно закріплених норм.

Згідно з частиною першою статті 59 Конституції України кожен має право на професійну правничу допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно.

Згідно з міжнародним законодавством обов'язок захисту конституційних прав є обов'язком держави. Питання надання безоплатної правової допомоги на сьогодні врегульовано Законом України «Про безоплатну правову допомогу», який набрав чинності 9 липня 2011 року. 

Законом передбачено надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги.

Безоплатна первинна правова допомога включає такі види правових послуг, як забезпечення доступу до правової інформації; надання консультацій і роз'яснень з правових питань; складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру); надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги.

Безоплатна вторинна правова допомога - складання позовних заяв, заперечень, апеляційних скарг тощо та представництво інтересів громадян в суді або правоохоронних органах - надається громадянам, визначених ст.14 ЗУ «Про безоплатну правову допомогу» , зокрема малозабезпеченим, людям із інвалідністю, дітям, дітям - сиротам та їх опікунам, учасникам бойових дій та ін.

Отримати таку допомогу має право кожен: звернутися за наданням зазначеної допомоги мають право не лише громадяни України, а й іноземні громадяни, особи без громадянства, біженці, тобто усі особи, які перебувають під юрисдикцією України.

           Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу можна через «Білозерське бюро правової допомоги» Херсонського місцевого центру з надання вторинної правової допомоги, яке знаходиться за адресою : Херсонська область , смт.Білозерка вул.Свободи, 108                (приміщення газети «Придніпровська зірка»)

та працює з понеділка по п’ятницю з 08:00 до 17:00.Тел.(05547) 3-32-60;  (068) 364-86-28;

Єдиний номер системи  безоплатної правової допомоги: 0 800 213 103.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень