A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська сільська рада
Херсонського району Херсонської області

Роздрібна торгівля підакцизними товарами додала до бюджету 110 мільйонів гривень

Дата: 15.09.2021 08:54
Кількість переглядів: 262

За інформацією спеціалістів відділу координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі упродовж січня – серпня поточного року до місцевих бюджетів Херсонщини надійшло 110 млн гривень у вигляді акцизного податку з реалізації у роздріб алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Надходження перевищили торішній показник на 9 млн гривень або 8,8%.

Найактивніше його сплачували представники бізнесу м. Херсона – 58,7 млн гривень або 53% від загальних надходжень податку по області. Платники акцизу від реалізації м. Нова Каховка займають друге місце, їх внесок до місцевого бюджету склав 20,8 млн гривень. Місцеві бюджети Генічеського, Каховського та Скадовського районів також отримали – 5,1 млн гривень, 3,8 млн гривень та 2,9 млн гривень від роздрібної торгівлі підакцизними товарами відповідно.

Наразі спостерігається позитивна динаміка надходжень від сплати роздрібного акцизу. Цього вдалося досягти завдяки ефективній роботі податківців, спрямованій на зменшення тіньового обігу підакцизних товарів.

Варто нагадати, що акцизний податок з роздрібної реалізації підакцизних товарів повністю зараховується до бюджету тієї територіальної громади, де здійснюється торгівля. З цих коштів фінансуються видатки на заклади культури, освіти та медицини, ремонт і будівництво об’єктів інфраструктури тощо.

 

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополь


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень