A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська сільська рада
Херсонського району Херсонської області

Державна підтримка розвитку галузі картоплярства

Дата: 29.09.2021 11:42
Кількість переглядів: 305

ПАМЯТКА

Державної підтримки розвитку галузі картоплярства

(Затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2021 року №1008)

 

Бюджетні кошти спрямовуються на державну підтримку виробників картоплі з метою стимулювання збільшення площ посадки, обсягів виробництва, нарощування потужностей із її  зберігання та переробки.

Отримувачами бюджетних коштів є:

суб’єкти господарювання – юридичні особи і фізичні особи – підприємці, що провадять діяльність у галузі картоплярства та/або виробництво продуктів переробки власно вирощеної картоплі

 

Як отримати компенсацію витрат?

Компенсації надаються сільськогосподарським товаровиробникам на безповоротній основі в межах бюджетних призначень у розмірі до 50 відсотків вартості (без урахування податку на додану вартість) нового будівництва холодильників для зберігання власно вирощеної картоплі (картоплесховищ), цехів первинної переробки власно вирощеної картоплі, побудованих і прийнятих в експлуатацію з 1 листопада попереднього року по 31 жовтня поточного року.

 

Крок1. Побудувати та здати в експлуатацію об’єкти зберігання та переробки.

 

Крок 2. Підготувати для отримання компенсації такі документи:

 

1) заявку на отримання бюджетних коштів із зазначенням у ній: номера і дати документа, що підтверджує прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта;

2) зобов’язання повернути до державного бюджету в місячний строк бюджетні кошти в разі встановлення контролюючими органами факту їх незаконного одержання та/або нецільового використання;

3) типову форму № ОЗ-1 “Акт приймання-передачі (внутрішнього переміщення) основних засобів”, затверджену наказом Мінстату від 29 грудня 1995 р. № 352;

4) копію кошторисної частини проектної документації, засвідчену підписом керівника сільськогосподарського товаровиробника;

5) довідку про відкриття поточного рахунка, видану банком;

6) довідку, чинну на дату подання заявки, про набуття (підтвердження) статусу платника єдиного податку четвертої групи, видану місцевим контролюючим органом, та розрахунок питомої вартості поставлених сільськогосподарських товарів/послуг, вироблених ним на власних або орендованих основних засобах, який становить не менш як 75 відсотків вартості всіх товарів/послуг, поставлених ним за попередній податковий (звітний) рік, а для новоутворених — за попередній податковий звітний період, завірений контролюючим органом за місцем основного податкового обліку сільськогосподарського товаровиробника.

 

Крок 3. Подати зазначені документи до 10 листопада поточного року до комісії Мінагрополітики.

 

Крок 4. Бюджетні кошти протягом грудня 2021 року будуть направлені на поточний рахунок відкритий у банку.

 

Зверніть увагу! Датою прийняття в експлуатацію об’єкта є дата реєстрації декларації про готовність об’єкта до експлуатації або видачі сертифіката про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта згідно із законодавством.

Компенсації підлягає вартість основних засобів, підтверджена актами приймання-передачі (внутрішнього переміщення) основних засобів № ОЗ-1, яка передбачена проектно-кошторисною документацією.

У разі введення в експлуатацію придбаних об’єктів незавершеного будівництва компенсації нового будівництва об’єктів підлягає вартість будівництва за вирахуванням вартості придбання об’єкта незавершеного будівництва.

Обладнання, вартість якого частково компенсована за рахунок коштів державного бюджету за програмою 2801580 “Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників” за напрямом “Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва” та програмою 1201150 “Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників” за напрямом “Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва”, не підлягає компенсації за напрямом “Державна підтримка виробників картоплі”.

 

Бюджетні кошти не надаються суб’єктам господарювання, яких визнано банкрутами або порушено щодо них справу про банкрутство, які перебувають у процесі реорганізації чи ліквідації або мають прострочену більш як півроку  заборгованість за податками та зборами, контроль за справлянням яких покладено на ДПС.

 

Сума бюджетних коштів, що надається протягом одного бюджетного року суб’єкту господарювання та пов’язаним із ним особам за даними напрямами державної підтримки, не може перевищувати 60 млн гривень.

 

Документи, що надійшли після закінчення строку їх подання, не розглядаються.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень