Чорнобаївська сільська рада
Херсонського району Херсонської області

«Українець, який хоче мати цифрові навички, може їх вільно набути»

Дата: 30.11.2021 13:37
Кількість переглядів: 744

53% українців володіють цифровою грамотністю нижче базового рівня. Тому Міністерство цифрової трансформації України оголошує місяць цифрової грамотності — масштабну інформаційну кампанію, яка надихне українців на навчання цифрових навичок.

Проєкт охоплює національний портал з розвитку цифрової грамотності Дія.Цифрова освіта (https://osvita.diia.gov.ua) з понад 65 безоплатними освітніми серіалами та тестами на цифрову грамотність, а також розгалужену мережу з 6000 партнерських офлайн-хабів цифрової освіти.

В тесті визначено 30 цифрових компетентностей, які вимірюються за шістьма сферами:

1. Основи комп’ютерної грамотності.

2. Інформаційна та медіаграмотність — вміння працювати з даними.

3. Створення цифрового контенту.

4. Комунікація і взаємодія у цифровому суспільстві.

5. Безпека у цифровому середовищі.

6. Вирішення технічних проблем - навчання впродовж життя у цифровому суспільстві.

Проходження тестів надає можливість кожному громадянину дізнатись особисто свій рівень цифрової грамотності та безоплатно отримати відповідний сертифікат про проходження тесту.

Також Україна першою в Європі запустила безоплатний тренувальний модуль навичок володіння комп’ютером «ICDL Український цифровий громадянин» ( https://osvita.diia.gov.ua/digigram ). International Computer Driver Licence (ICDL) — це сертифікація, що дозволяє людям засвідчити свої навички роботи з комп'ютером за міжнародним стандартом. Якість і репутація ICDL ґрунтуються на понад 20-річному досвіді надання сертифікаційних програм. Сертифікація ICDL доступна в понад 100 країнах. Це мережа з понад 20 000 тестових центрів, що забезпечує понад 70 млн сертифікаційних тестів для 16 млн людей у всьому світі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень