Чорнобаївська сільська рада
Херсонського району Херсонської області

Збережемо сім'ю для дитини!

Дата: 25.01.2022 10:46
Кількість переглядів: 285

Патронат над дитиною згідно із статтею 252 Сімейного кодексу України - це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім'ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками / законними представниками, надання їй та її сім'ї послуг, спрямованих на реінтеграцію дитини у сім'ю або надання дитині відповідного статусу для прийняття подальших рішень з урахуванням найкращих інтересів дитини щодо забезпечення її права на виховання в сім'ї або в умовах, максимально наближених до сімейних.

Соціальна допомога виплачується на кожну дитину, влаштовану до сім'ї патронатного вихователя, та використовується патронатним вихователем у повному обсязі для задоволення її потреб.

Розмір соціальної допомоги становить 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць, для дітей з інвалідністю - 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць.

Грошове забезпечення виплачується патронатному вихователю за надану послугу патронату. Розмір грошового забезпечення становить п'ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць.

Запрошуємо познайомитись з постановою КМУ від 20 серпня 2021 р. № 893 "Деякі питання захисту прав дитини та надання послуги патронату над дитиною", за посиланням - https://www.kmu.gov.ua/.../deyaki-pitannya-zahistu-prav...

За більш детальною інформацією можна звертатись до Відділу служби у справах дітей за адресою:

с. Чорнобаївка, вул. Соборна, 44

тел. 0552 777551

Джерело

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень