A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська сільська рада
Херсонського району Херсонської області

На Херсонщині презентували геоінформаційний портал області

Дата: 11.02.2022 11:15
Кількість переглядів: 618

 

На Херсонщині презентували геоінформаційний портал області

Дізнатися основну інформацію про Херсонщину можна з легкістю на одному ресурсі. Адже тепер область має власний геоінформаційний портал. Це пілотний проєкт, який реалізували вперше в Україні.

ГІС-портал безкоштовно розробили фахівці Товариства дослідників України. Участь в проєкті також взяли представники облдержадміністрації, Херсонського державного університету та територіальних громад області.

Сьогодні ГІС-портал Херсонщини презентували для тергромад області. Розробники наглядно показали, як на місцях громади можуть ефективно використовувати цей ресурс. 

Від імені очільника області Геннадія Лагути подякував розробникам за реалізацію проєкту його заступник Дмитро Бутрій. Він наголосив, що ГІС-портал - це потужний інструмент для розвитку громад. Зокрема, він є актуальним під час реформи децентралізації. 

На презентацію завітали й народні депутати України. Голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Віталій Безгін запевнив, що досвід Херсонщини зі створення ГІС-порталу прийматимуть й інші регіони країни.

“Це великий крок вперед. Тепер на єдиному реєстрі можна дізнатися будь-яку інформацію, на яку можна опиратися при прийнятті рішень. Це ефективний інструмент, який допоможе в розвитку громад”, - зазначив Віталій Безгін. 

Створення ГІС-порталу – це кропітка, напружена та постійна праця майже трьох десятків географів та картографів протягом 2021 року, розповів керівник проєкту Павло Остапенко. 

“Ми зробили цей портал простим та доступним в користуванні. Ним можуть користуватися не тільки представники громад, а й студенти або краєзнавці при підготовці своїх досліджень”, - підкреслив Павло Остапенко. 

На ГІС-порталі можна в розрізі кожної громади дізнатися про природні умови, населення, господарство, гуманітарну сферу, екологічний стан, безпеку життєдіяльності, адміністрування та послуги, просторовий розвиток, транспортну інфраструктуру та туризм.

Джерело 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень