A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська сільська рада
Херсонського району Херсонської області

Медична допомога. Програма "Доступні ліки"

Дата: 02.04.2022 17:38
Кількість переглядів: 153

До уваги пацієнтів із хронічними захворюваннями! Продовжує працювати програма “Доступні ліки”. 

Як отримати рецепт в умовах воєнного стану: пацієнти можуть отримувати “Доступні ліки” як за електронним, так і за паперовим рецептом. 
Отримати рецепт у паперовому вигляді можна у будь-якого лікаря, який надає первинну медичну допомогу, незалежно від того, чи у пацієнта підписана декларація з цим лікарем. 
Завдяки цьому навіть під час перебоїв з електроенергією чи інтернетом лікар зможе виписати рецепт, а аптека - його погасити. Національна служба здоров’я відшкодовує аптекам вартість ліків як за електронним, так і за паперовим рецептом. 

Також нагадуємо, що лікар, з яким у пацієнта підписана декларація, може виписати рецепт по телефону. Номер рецепту та код-підтвердження надійде пацієнту на телефон.

Як знайти аптеку: 
Зважаючи на ситуацію в країні, не всі аптеки мають можливість відпускати “Доступні ліки”. Шукати аптеку з “Доступними ліками” радимо за допомогою “Електронної карти аптек-учасниць програми реімбурсації лікарських засобів” https://cutt.ly/ASw5Kwv. На другій сторінці дешборду у фільтрах ліворуч у графі “Є відпущені” поставте галочку напроти слова “Так”. Це дозволить відфільтрувати аптеки, які відпускають “Доступні ліки”. Звертайте увагу на дату останнього відпуску рецепту. Вона є в останній колонці таблиці, яка розміщена внизу під картою. 
Обирайте аптеки, які відпускали “Доступні ліки” впродовж останніх семи днів. 
Перед тим як йти в аптеку радимо зателефонувати і уточнити, чи є у наявності потрібний вам препарат. Можна також попросити працівників аптеки зарезервувати його для вас. Телефони аптек також є на дашборді у таблиці.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень