A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська сільська рада
Херсонського району Херсонської області

Довідки для ВПО

Дата: 03.04.2022 16:43
Кількість переглядів: 233

Тимчасово переміщені особи, які потрапили у Чорнобаївку з населених пунктів, що обстрілювали, можуть звернутися по допомогу до сільської ради. Сільська влада врегулює питання надання медичної допомоги, харчування та проживання. Завдяки нашим односельцям, які пропонують власне житло, є можливість надати прихисток тим, хто через обстріли залишився без даху над головою.

13 березня Уряд постановою №269 вніс зміни до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (ВПО). Відповідно до цих зміни громадяни України, які вимушено покинули своє житло через бойові дії, можуть отримати довідку, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік ВПО.
На отримання довідки мають право особи, які після введення воєнного стану (24.02.2022) перемістились із регіонів, які визначені Урядом (розпорядження № 204-р)

Волинська область, Дніпропетровська область, Донецька область, Житомирська область, Запорізька область, Київська область, м. Київ, Луганська область, Миколаївська область, Одеська область, Сумська область, Харківська область, Херсонська область, Чернігівська область.
Для отримання довідки особа може звернутися до
•    органів соцзахисту райдержадміністрацій;
•    ЦНАП;
•    онлайн через Портал Дія.

Уряд розширив можливості для отримання довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, додавши до переліку надавачів уповноважених осіб територіальної громади/ЦНАПу, та шляхом подання заяви через Портал Дія. 
Проте отримати таку довідку у Чорнобаївській сільській раді та ЦНАП виконавчого комітету ради немає технічної можливості через проведення активних бойових дій на території громади та з наступних причин. У період воєнного часу призупинено надання адміністративних послуг. Не працює ПК «Соціальна громада», тому відсутня можливість реєстрації заяви та формування електронної справи з використанням інформаційних систем Мінсоцполітики для включення інформації до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.
Тому, рекомендуємо всім громадянам, які змушені були покинути своє житло через воєнні дії, скористатися можливістю подавати звернення про включення інформації до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб через Портал Дія.

Міністерство соцiальної політики України. (msp.gov.ua)

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень