A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська сільська рада
Херсонського району Херсонської області

Проведено друге засідання робочої групи. Згуртованість мешканців - успішна громада!

Дата: 16.03.2023 22:09
Кількість переглядів: 446

Друге засідання Робочої групи з розробки Плану відновлення і розвитку Чорнобаївської громади пройшло в онлайн форматі, але за активної участі і жвавого обговорення.

Зафіксували результати діагностики сучасної громади, згадали та зовсім по-новому оцінили «довоєнний» стан, а вже потім помріяли про майбутню Чорнобаївську громаду – комфортну, красиву, багату, активну і відповідальну.

Серед її головних ознак – згуртованість мешканців, сучасні простори для відпочинку і дозвілля, спеціалізація населених пунктів, сприятливий діловий клімат, соціально відповідальний місцевий бізнес.

Наразі громада розпочала етап невідкладного реагування на виклики сьогодення після деокупації. Працюють комісії з оцінки руйнувань, відновлюються мережі, надається гуманітарна та психологічна допомога.

Поряд з цим йде підготовка до відновлення повсякденного життя. Село Киселівка готове допомогти найбільш постраждалому Посад-Покровському – організувати навчання та виховання дітей у своїй школі та дитячому садку, які невдовзі запрацюють після ремонтів.

Попереду – відновлення і розвиток Чорнобаївської громади у відповідності до Плану відновлення і розвитку, що розробляється за експертної підтримки Проєкту «Надання експертної та технічної підтримки уряду та регіональним адміністраціям у розробці й імплементації планів відновлення, який реалізується за підтримки уряду Великої Британії (UK Aid)».

Наразі триває збір пропозицій та проєктних ідей. За участі небайдужих мешканців громади та посадовців їх перелік має вже майже 80 позицій, згрупованих за такими напрямками:

- відновлення критичної інфраструктури,

- відновлення інженерно-транспортної інфраструктури, об’єктів житлового, громадського та виробничого призначення,

- охорона навколишнього природного середовища, відтворення та стале використання природних ресурсів, забезпечення екобезпеки,

- відновлення та розвиток економіки,

- розвиток людського капіталу,

- розбудова системи інституцій для забезпечення відновлення та розвитку.

Свої пропозиції надсилайте на електронну адресу chornobaivka.rada@gmail.com


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень