Чорнобаївська сільська рада
Херсонського району Херсонської області

Подання декларації платника ЄП – ФОП у разі відсутності діяльності

Дата: 14.11.2023 14:04
Кількість переглядів: 72

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує щодо подання податкової декларації платника єдиного податку фізичними особами-підприємцями – платниками єдиного податку першої – третьої груп, що не мають показників або об’єктів, які підлягають декларуванню (оподаткуванню).

Фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої – третьої груп, незалежно від того, отримували вони дохід протягом звітного року чи ні, подають податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця (далі – Декларацію) разом з Додатком 1 та Додатком 2 за звітний рік, крім тих:

які звільняються від обов’язку сплачувати єдиний внесок за себе, за умови, що вони отримують пенсію за віком або за вислугу років, або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого ст. 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу;

в яких не виникає обов’язок визначати мінімальне податкове зобов’язання.

Поряд з цим, за відсутності у фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку третьої групи протягом І кварталу, півріччя, трьох кварталів поточного року доходів та об’єктів оподаткування, що підлягають декларуванню, Декларація за такі періоди не подається.

Якщо платники єдиного податку третьої групи декларували доходи протягом будь-якого кварталу поточного року, то такі доходи знову повинні бути відображені в Декларації за звітний рік без сплати єдиного податку.

Ознайомитися з роз’ясненням більш детально можна в категорії 107 загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу, який розміщений на вебпорталі ДПС України: https://zir.tax.gov.ua/.

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень