A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська сільська рада
Херсонського району Херсонської області

Воєнний стан

Станом на 14 березня в Чорнобаївській громаді

Станом на 14 березня нових руйнувань житлових будинків у селі Чорнобаївка немає. У селі Благодатне внаслідок обстрілів 13 та 14 березня зруйновано 7 житлових будинків, вбито 2 осіб, поранено – 1. Електропостачання відсутнє. Обстріли тривають. Ситуація напружена.

15:36:50 14.03.2022

Правила поведінки в укриттях

Йде 19-й день повномасштабної війни в Україні. Для мільйона українців бомбосховища стали другою домівкою, а для когось й зовсім єдиною. Наша громада не стала виключенням. З метою захисту життя і здоров’я всіх мешканців, які вимушені бути в укриттях, просимо притримуватись певних правил. Що не можна робити в підвальних приміщеннях або бомбосховищах: Ходити по приміщенню без потреби. Шуміти. Палити. Самовільно заходити до службових приміщень. Намагатися самовільно включати (виключати) агрегати спеціального обладнання. Відкривати захисні двері сховища. Запалювати відкритий вогонь, в тому числі гасові лампи та свічки. Приносити легкозаймисті речовини або речовини, що мають сильний запах. Кидати в каналізацію речі, що можуть зашкодити її функціонуванню.  Вживати алкогольні напої.

15:33:37 14.03.2022

Перевіряйте інформацію. Довіряйте офіційним джерелам

Шановні односельці! На нашу землю прийшла війна! Це складне випробування для всіх. Ми можемо бути розгубленими, нам може бути страшно. Коли, як не зараз, нам потрібно об’єднатися! Війна ведеться по всіх фронтах, у тому числі інформаційному.  Зараз інформаційна війна стала одним з найнебезпечніших видів зброї. Мета якої - послабити наші моральні і матеріальні сили шляхом пропагандиського впливу на свідомість та емоції людини. Шукаючи нових методів дезінформувати українців, псевдопатріоти розповсюджують провокаційні матеріали в інтернет-спільнотах для підриву довіри населення до представників влади на місцях. Вони знаходять спільників серед місцевих жителів, які їм у цьому допомагають. Інформаційна війна у вигляді фейків перекручує реальність та здатна зіштовхнути усіх нас лише у протистояння, а не в об'єднання. У соціальних мережах, сайтах, месенджерах зараз з’являється багато неправдивих публікацій, які спотворюють та дискредитують дії місцевої влади – мерів, сільських голів, які віддано працюють на своїх місцях, чесних, принципових, народних. Наше село не стало виключенням. 

14:42:45 12.03.2022

Допомога мешканцям громади

11 березня Чорнобаївською сільською радою доставлені продукти і медикаменти у села Крутий Яр і Киселівка. Планувалася доставка медикаментів та продуктів також до сіл Благодатне та Посад-Покровське, проте дорога заблокована російськими військовими, проїзду немає. Нажаль, хворі залишаються без життєво необхідних ліків. У селах немає електропостачання, водопостачання, проблеми з мобільним зв’язком.  Вивезли до м. Херсона сім’ю з Крутого Яру - чоловік, жінка, дитина 6 років. З Киселівки трьох жінок і двох дітей у Чорнобаївку та сім’ю з 4 осіб до м. Херсона.

14:35:53 12.03.2022

Щодо освітнього процесу в закладах освіти Чорнобаївської сільської ради

У всіх закладах загальної середньої та дошкільної освіти Чорнобаївської сільської ради продовжено вимушені канікули, призупинення освітнього процесу (з 14 березня 2022 року - до особливого розпорядження).

14:32:40 12.03.2022

Життєдіяльність громади щодня

Чорнобаївська сільська рада, місцеве громадське формування «Кодекс», волонтери, активісти села ПРАЦЮЮТЬ щоденно!

18:05:07 07.03.2022

Медична допомога

Мешканці с. Чорнобаївка, з 07.03.2022 року в амбулаторії буде вести прийом фельдшер (для дітей та хворих, які ТЕРМІНОВО потребують допомоги) з 9:30 до 12:00 год.

20:10:32 06.03.2022

Дивись українське телебачення

У кого є доступ до Інтернету: у Дії з’явилось телебачення Зараз Дія TV транслює марафон телеканалів, які об’єднались, щоб 24/7 висвітлювати війну РФ проти України. Згодом на Дія TV з’явиться дитячий контент, щоб трохи відволікти малечу. У застосунку оберіть “Послуги” та “Дія TV”. Трансляція почнеться автоматично.

20:03:13 06.03.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень