A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська сільська рада
Херсонського району Херсонської області

Новини

Дата: від до Скинути

ПАМ’ЯТКА про порядок реєстрації, розміщення пасіки та вжиття заходів щодо зменшення випадків отруєння бджіл під час проведення обробітків сільськогосподарських угідь пестицидами

ПАМ’ЯТКА про порядок реєстрації, розміщення пасіки та вжиття заходів щодо зменшення випадків отруєння бджіл під час проведення обробітків сільськогосподарських угідь пестицидами

Необхідно дотримуватися та чітко виконувати вимоги: Наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19.02.2021 № 338 «Про деякі питання у сфері бджільництва», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України від 04 березня 2021 рокуза № 280/35902, яким затверджено: – Порядок видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки, зареєстрований в Міністерстві юстиції України від 04.03.2021р.за № 281/35903; – Порядок реєстрації пасіки, зареєстрований в Міністерстві юстиції України від 04.03.2021р. за № 282/35904; – Інструкцію з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин, зареєстрованої в Міністерстві юстиції Українивід 04.03.2021р. за № 283/35905.

13:58 13.05.2021

Попередження пожеж у природних екосистемах

Попередження пожеж у природних екосистемах

З метою попередження пожеж у природних екосистемах та забезпечення пожежної безпеки об'єктів з масовим перебуванням людей Департамент розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської обласної державної адміністрації інформує про посилення відповідальності за спалювання сухої рослинності та інших злочинів, що забруднюють повітря, знищують рослинний світ. 17 квітня 2020 року вступив в дію Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу».

13:55 13.05.2021

До уваги власників земельних ділянок!

До уваги власників земельних ділянок!

Перевірте свої державні акти на землю та з’ясуйте: чи є у вас кадастровий номер. Для забезпечення належного захисту державою суб’єктів права власності і господарювання має бути здійснене відповідне оформлення права власності на землю. Частиною цієї процедури є присвоєння кадастрового номера земельній ділянці. Без нього сьогодні власник земельної ділянки не зможе здійснювати правочин: продавати, дарувати,здавати в оренду, брати кредит під заставу тощо. Власники, які мають державний акт на землю «старого» зразка, мають терміново подбати про присвоєння кадастрового номера у відповідності до сучасних норм і вимог законодавства у сфері регулювання земельних відносин. Із набуттям чинності Земельним кодексом України, громадяни мали можливість приватизувати земельні ділянки та відповідно до цього видавалися акти на землю трьох зразків. Ті ж, хто отримав державний акт з 1993-го по 2003 рік (червоного кольору), мають подбати про присвоєння кадастрового номера земельній ділянці. Адже ці акти не внесені в автоматизовану систему Державного земельного кадастру,Земельним ділянкам не присвоювались кадастрові номери. Якщо ви маєте державний акт виданий з 2003-го року (зеленого кольору) чи 2009-го року (синього кольору), то можете побачити на ньому зазначений кадастровий номер, а також перевірити наявність інформації на публічній кадастровій карті. Особливо актуальною перевірка є для власників державних актів зеленого кольору, адже у ті роки з ряду причин до ДЗК могла бути внесена не вся інформація. Законом України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» визначаються всі права на земельні ділянки, які були зареєстровані до 01 січня 2013 року. Однак у власників земельних ділянок можуть виникнути непоодинокі проблеми, у разі якщо така ділянка не має кадастрового номера.

13:35 13.05.2021

Вечір-реквієм "Пам'ятаємо" до Дня депортації кримських татар

Вечір-реквієм "Пам'ятаємо" до Дня депортації кримських татар

15 травня о 20.30 в Херсоні на площі Свободи відбудеться вечір-реквієм, присвячений вшануванню пам’яті трагічних подій, що сталися з кримськотатарським народом 18 травня 1944 року.   Вперше в Херсоні день пам’яті геноциду кримських татар пройде у нестандартній художній формі. Подія відбудеться за участі етно-гурту ДахаБраха та співачки Джамали, а також із залученням кримськотатарських хореографічних колективів.   15 травня благодійна Організація «ККСЦ «Куреш» спільно з ГО “ГОГОЛЬFEST”, Агенцією США з міжнародного розвитку USAID, та за підтримки ГО “Нова генерація” проведуть вечір-реквієм “Пам'ятаємо!”.   Спеціальна подія буде створена режисером Владом Троїцьким та пройде в центрі Херсона - на площі Свободи.    Метою заходу є привернення уваги та сприяння розумінню спільноі? історіі? між народами та підвищення громадянської обізнаності широкого кола людеи? щодо трагедії 18-го травня 1944 року.  Через мистецькі акти, образи та висловлювання подія розповість історію вигнання та геноциду кримськотатарського народу, що почалося у травні 1944 року. Важливим є розповідь не лише про хронологію подій, а й про людські чуття та біль депортованого народу, як до своїх втрачених близьких, так і за рідною землею загалом. Передати відчуття багаторічного бажання повернення додому та, як результат, побудови його у сучасній мирний Україні.  Подію буде проведено згідно з вимогами МОЗ у зв’язку з запровадженням карантинних обмежень. Подія на ФБ за посиланням. Дізнатись більше про Благодійну Організацію «ККСЦ «Куреш»: kuresh.info   https://www.facebook.com/events/534851200865983  

09:28 12.05.2021

Графік роботи ЦНАП в святкові дні

Графік роботи ЦНАП в святкові дні

З нагоди Великодніх та травневих свят Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Чорнобаївської сільської ради працюватиме за зміненим графіком.

09:39 30.04.2021

Як записатись на вакцинацію людям віком 65+

Як записатись на вакцинацію людям віком 65+

В Україні розпочалась вакцинація проти #COVID-19 людей старших 65 років. Пріоритет надається людям найбільш похилого віку та людям, які мають неінфекційні хронічні захворювання. Зокрема, цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, хвороби органів дихання та нирок.

13:37 28.04.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень